Mentale weerbaarheid

Mentale weerbaarheid is een must om je volledige potentie en je talenten in te zetten en te ontwikkelen. Je kunt technisch de beste voetballer zijn en toch tijdens een wedstrijd zo zenuwachtig worden van het publiek dat je geen bal meer raakt. Deze training zorgt dat je steviger in je schoenen komt te staan en dat je je kwaliteiten en talenten vorm kunt geven.

De training mentale weerbaarheid is er voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. De grootte van de groepen kan variëren van 6-12 jongeren. Er wordt gewerkt met thema´s die betrekking hebben op de leerdoelen van de doelgroep. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Overtuigingskracht
  • Houding en uitstraling
  • Kracht van gedachten
  • Stemgebruik
  • Grenzen aangeven
  • Je krijgt wat je geeft
  • Doorzettingsvermogen
  • Incasseringsvermogen
  • Omgaan met winst en verlies

Een traject kent een aantal fases

Eerst is er een kennismaking en wordt er een vertrouwde en veilige omgeving gecreëerd.
Dan worden de basistechnieken van het boksen aangeleerd.
Vervolgens worden sportieve oefeningen uitgevoerd die het gedrag triggert/spiegelt t.a.v. de leerdoelen en wordt er een brug geslagen tussen de oefeningen, het gedrag, de dagelijkse praktijk en de gevolgen.
Er is veel interactie en er wordt bewust aan het gedrag gewerkt. Deze bewustwording is de eerste stap naar verandering en groei.

Algemene informatie

Een traject kan 8 tot 12 weken/trainingen duren.
Elke training duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Indien er behoefte is aan structurele wekelijkse weerbaarheidstrainingen gedurende een geheel schooljaar, dan is dit ook mogelijk.
Jongeren kunnen dan in- en uitstromen en per training zal er ingespeeld worden op wat er op dat moment nodig is.

De kosten van deze trainingen zijn afhankelijk van de duur van het traject en de grootte van de groep.
Hierover kun je contact met me opnemen via: energeticbokstraining@gmail.com.

Energetic Training biedt ook eenmalige weerbaarheidsworkshops aan.
Deze workshops kunnen dienen als een aanvulling op een cursus of lesprogramma.

``Willeke heeft mij en een paar klasgenoten een introductieles voor weerbaarheid gegeven. Vond het een keigave en fijne les en heerlijk om even alles uit jezelf te knallen! De manier van les geven was fijn, Willeke legt alles goed/duidelijk uit en deed alles even voor hoe het moest voordat we begonnen. Erg enthousiast en ook vriendelijk tegen ons! Dat maakt de les nog leuker. Zeker een aanrader!`` - Erna Pasagic, 15 jaar, Kessel
Willeke heeft onze leerlingen begeleid in een proces van weerbaarheid en grenzen aangeven. De natuurlijke manier waarop Willeke met leerlingen omgaat is begripvol maar to the point, ze laat leerlingen zelf inzien wat er aan de hand is of wat er anders kan. De actieve vorm waarin deze thema's met vechtsport worden behandeld, draagt bij aan de motivatie en bereidwilligheid van leerlingen om er helemaal voor te gaan. - Het Bouwens college, Panningen